Open NK 2012

Het Open Nederlandse Kampioenschap (NK ) powerliften was een hele organisatie. Want wie had gedacht dat er 84  inschrijvingen zouden zijn, waarvan 32 uit Duitsland?

De groei is wel duidelijk. 2010: 42 deelnemers; 2011: 64 deelnemers en nu dus 84 deelnemers. Als dat zo doorgaat, redden we het niet meer in een dag . De wedstrijddag begon voor de scheidsrechters om 8.00 uur, voor de weging stonden er al 40 deelnemers voor de deur en dat moest in anderhalf uur weg gewerkt worden. Daar tussendoor kwam Iray Cingi binnenlopen met een cameraploeg die van hem een dag-reportage maakte, die maandag 5 maart is uitgezonden, een goede pr voor onze sport.

Ook was er een rechtstreekse radio-uitzending met Fred Anneese. De verslaggever van het programma nam om het uur contact met Fred op wat de geleverde prestaties betreft . Bas de Vries was de hele dag zoet als scheidsrechter. Hij deed tevens zijn internationale scheidsrechtersexamen, afgenomen door Peter Malfa, wat hij met succes kon afsluiten .

De drie nieuwe scheidsrechters Tonny Chastelet-Dennis Hasny en Gerdie Drost, die 3 weken voor de Open NK  hun scheidsrechter examen met succes hadden afgesloten, waren nu inzetbaar en dat hebben ze fantastisch gedaan .

De stemming onder de deelnemers was super goed, ze stonden voor elkaar klaar als dat nodig was! De belangstelling wat publiek betreft: die was groot. De toeschouwers waren zeer met de sporters betrokken en dat was goed te horen ook. Het team laders was fantastisch. Ze waren er als dat nodig was voor de atleet, zodat er geen ongelukken konden gebeuren .

Langs deze weg wil ik Esther bedanken voor haar inzet. Erik en Marry voor het ter beschikking stellen van hun accommodatie. De Dames achter de Jurytafel. De scheidsrechters en de laders. Brigitte die overal inzet baar is. Eenieder die zich voor PLH inzet en mee werkt. Want zonder jullie is er geen PLH. Bedankt! Het was weer een groot succes. Op naar het WK.

Groet,

Fred

zie uitslagen  en foto’s