Wedstrijd verslag World Championships Powerlifting 2017 India

Afgelopen zaterdag zijn Johny de Witte, Jermain Solognier en Coert Hoppenbrouwers afgereisd naar India voor de World Powerlifting Championships 2017.De reis duurde lang bij aankomst op Indira Gandhi International Airport daar werden de heren opgewacht en zijn naar het hotel gebracht. Na een heerlijke nachtrust zijn ze omgeving gaan verkennen en de arena waar de wedstrijden werden gehouden. Op de timetable lijst was te zien dat er 675 atleten waren ingeschreven dit is een record van de World powerlifting Union wat een enorme opkomst, dit noemen we nu een WK organiseren.

Dag1,

Opening ceremonie en wedstrijd zou beginnen om 10.00 uur maar die is 4 uur later begonnen je voelt het al, een dikke uitloop voor de atleten die al klaar stonden. Coert Hoppenbrouwers zou als eerste van Nederland aantreden om 18.00 uur en daar sta je klaar om te beginnen'' werd zijn wedstrijd gecanceld. Coert zat in groep 1 en dat werd groep 2 en die werd verplaatst naar de volgende dag. Dit is echt balen Coert was al opgewarmd tot 130 kilogram en dan kan je stoppen.

Dag 2,

De volgende dag om 10.00 uur was het ze ver na een goede warming up kon Coert zijn  eerste beurt zetten. Na het zwachtelen stond Coert klaar maar hij moest wachten zijn voorganger was niet goed gekleed, na drie minuten was het ze ver snel naar het halter en je beurt doen. Tijdens zijn beurt klapt zijn knieschijf eruit en stort in met een vreselijke steek in de knie viel hij bijna flauw foute boel'. Hij heeft snel zijn banden afgedaan en concludeerde dat het einde verhaal is er werd gelijk gekoeld gelukkig dat er direct koeling gebruikt is om erge zwelling tegen te gaan. Coert kwam tot de conclusie dat de tweede plankier niet in orde was en dat dit ook de oorzaak is dat hij zijn knie verdraaide.

In de avond moest Mack aantreden om 18.00 uur na een goede opwarming was hij er klaar voor het voelde goed om een mooie wedstrijd te draaien. Zijn eerste beurt met 265 kg is voor je (land)zoals wij altijd zeggen die ging makkelijk.De tweede beurt was met 290 kg deze ging heel hard omhoog  een prachtige beurt uit het boekje. De derde beurt voor Mack zou een dikke PR worden maar wat toen gebeurde is niet te beschrijven en nog nooit gebeurd in de Powerlifting wereld. Mack zakte met 305 kg door de vloer en viel op zijn knieën de pijn was ondragelijk, gelukkig zijn er veiligheden aangebracht bij dit onderdeel dit heeft Mack gered van het ergste. Het kniebuigen is ook direct geannuleerd voor die dag. Je kan niet anders zeggen dat dit amateuristisch werk is dit had nooit mogen gebeuren. Voor Mack is dit een hele grote teleurstelling hij voelde zich zo goed zo sterk'' hier heeft hij het hele jaar keihard voor getraind.

In de avond zijn Coert en Mack naar het ziekenhuis gegaan voor foto's en onderzoek naar hun knieën gelukkig hebben ze niks gebroken en voor verder onderzoek doen ze in Nederland.

Wedstrijd dag 3,

Coert werd gevraagd of hij nog mee wilde doen met bankdrukken deze keuze was snel gemaakt een leuke opkikker van de deceptie van dag 2. Na een aanpassing op de bank heeft Coert zijn eerste beurt met 90 kg gedrukt deze ging makkelijk en zijn tweede met 105 kg ook. Zijn derde beurt van 110 kg ging eigenlijk het makkelijkste geen spanning in de rug alleen een verrekte pijn in zijn knie. Je bent dan eigenlijk een beest na zo'n blessure toch nog mee doen met bankdrukken.

In de avond was Johny aan de beurt om zijn kilo's te draaien na een goed opwarming kreeg Johny te horen dat zijn wedstrijd verplaatst word na de volgende dag de organisatie besloot dit wegens veiligheid overwegingen. Voor Johny een teleurstelling je bent er klaar voor en dan gaat het niet door.

Dag 4,

Johny was zenuwachtig en onzeker hij had zijn eerste beurt verlaagd naar 140 kg deze werd goed gekeurd. Dat gaf Johny vertrouwen dat hij zijn tweede beurt verhoogde naar 150 kg deze ging makkelijk .Na overleg met de coach werd een gooi gedaan naar het wereld record van 157,5 kg deze drukte Johny zo werd de concurrentie afgedaan. Johny heeft een vierde beurt aangevraagd bij de hoofdscheidsrechter met een verhoging van 5 kilo dat werd gehonoreerd Johny scherpte zijn eigen wereld record tot 162,5 kg wat een geweldige prestatie.

Als je dan ziet dat Johny en Mack dit jaar zijn begonnen met Powerliften en bankdrukken, dat je met hard trainen en goede coaching heel veel kan bereiken.

Zaterdag komen de jongens weer thuis

Johny en Coert gefeliciteerd met jullie eerste plaats 

Uitslagen komen zo spoedig mogelijk

 

Bestuur PLH