Verslag Europese Kampioenschappen Kerkdriel

Nederland sterk op Europese kampioenschappen powerliften

 
In Kerkdriel bij sportschool Total Body-Fit werden dit weekeind de Europese kampioenschappen powerliften van de WPU(World Powerlifting Union) georganiseerd door Powerlifting Holland.Het toernooi dat in 2 dagen werd afgewerkt, met 10 landen en in totaal 80 atleten die streden om het eremetaal.Powerlifting Holland was vertegenwoordigd met een delegatie van 16 atleten.

Dag 1 waren de Powerlifters die moesten aantreden daar deden 10 atleten van ons aan mee 3 dames Nathalie Rapaille, Kristel N ,Ilse Vos, en 7 heren Samuel Jonathan, Henk Nijstad, Michael Al Zubaidi, Selmar Oome, John Sneek, Jermain Solognier.Ze hebben allemaal boven hun kunnen getild en geweldige prestaties laten zien Kristel N, Nathalie Rapaille en John Sneek zijn Europees Kampioen geworden Mack Solognier, Samuel Jonathan beide mannen zijn 2e geworden.

Dag 2 waren de Bankdrukkers en Deadlifters aan de beurt ook deze atleten hebben een super prestaties laten zien.Eerst moesten de bandrukkers aantreden Remy Jogchems Chris Orsouw, Raymond van Deventer, Uwe Abend, Johnny de Witte, Jos Ploegmakers en Ruud Gransier. allen zijn Europees Kampioen geworden een geweldige prestatie.Bij het Dealiften is Uwe Abend 2e geworden een nette prestatie waar hij tevreden over kan zijn.

Maar natuurlijk kunnen we de begeleider van de atleten niet vergeten Coert Hoppenbrouwers heeft heel goed werk gedaan om de atleten op juiste moment de prikel te geven die ze nodig zijn, een klap een stoot en hij werd er ook nog voor bedankt geweldig Coert. 

Namens Bestuur allen hartelijk gefeliciteerd met jullie geweldige prestaties.

Er waren ook pechvogels die niet mee konden doen Jeffrey van der Veldt Blessure en Roel van Mierlo ziek dat is toch echt jammer ze hebben hard er voor getraind om mee te doen aan dit kampioenschap.

Als Nederlandse scheitrechters waren aanwezig Jaap Fahner ,Albert Hoekstra, Ruud Bennink en Peter Berghams die heeft nu ook zijn internationale licentie gehaald Peter gefeliciteerd namens het bestuur. De dames achter de wedstrijd tafel waren Petra Hoffman(ger), Yvonne Hoppenbrouwers en Loes Bennink ze hebben echt goed werk geleverd de dames moeten met het nieuwe programma werken en dat was toch even anders dat ze gewend waren maar Yvonne en Loes hebben dit zeer goed opgepakt.

De mannen van het platform Crew Olaf Niessink, JJ Fahner, Thomm Fahner, Marco Verboom, Louis Alhoumadi die waren de toppers ze hebben allen de eerste prijs gewonnen deze jongens hebben de meeste kilo's getild Geweldig gedaan.

We hebben ook kunnen genieten van de catering verzorgt door familie Rovers uitstekende maaltijden en drankjes en broodjes goed verzorgd. 

Namens het bestuur willen we iedereen bedanken die mee gewerkt hebben om dit EK te organiseren.


Met vriendelijke Groet,


Bestuur PLH