Uitslag 1 wedstrijd Holland-Cup Bankdrukken 2017

De eerste Holland-Cup Bankdrukken 2017 is achter de rug het was slecht weer dus de bezetting van bankdrukkers was goed te noemen.
De mensen met de materialen waren te laat dus de weging begon ook later maar de atleten hadden er wel begrip voor .Er was nog tijd voor een drankje en een praatje gezelligheid was troef.
Ik heb als scheidsrechter met verbazing gekeken naar de jonge atleten ze zijn nog zo kort bezig en dan al zo’n goede techniek beheersen.
In de eerst twee ronden was de techniek goed bij de atleten ze waren geconcentreerd en gretig.
De derde ronde kon je zien dat de techniek hun in de steek liet, kan zijn door vermoeidheid, concentratie gebrek en sommige te gretig naar meer kilo’s.
Maar dit is ook goed dit zijn leer momenten waar je als atleet mee te maken krijgt er daar moet doen wat mee doen.
De meeste atleten trainen bij team Bart Smit onder de visie van Coert Hoppenbrouwers dat werpt zijn vruchten.

Er waren 2 atleten die een NL record hebben gedrukt.
Ilse Vos 67,5 kg heel knap gedaan van Ilse, ze heeft zo’n vervelende rug blessure gehad en dan een NL record neerzetten super heel goed gedaan Ilse. Ivar Reijken 82,5 kg junior hij is nog maar net bezig die jongen heeft een hele goede techniek zijn derde beurt die was zo mooi van die jongen daar gaan we nog mooie dingen van zien.

Er was ook een vrouwelijke atlete die op viel Nathalie Rapaille ze zette een dikke PR neer 12,5kg. Van haar verwacht ik in de volgende wedstrijd dat ze zeker 70 kilo gaat banken ze beheerst de techniek'' als ze haar hoofd er maar bij houd.
Mack Solognier en Johny de Witte en Coert Hoppenbrouwers deden toch mee ze zijn eigenlijk met opbouw voor het WK bezig in India maar wilden deze wedstrijd toch mee doen. Voor Mack was het een opsteker hij bankte een PR van 205kg dat geeft hem vertrouwen voor de WK. Veteraan Jos Ploegmakers was ook goed op dreef na zijn tweede beurt van 155kg wilde Jos het NL record van 163.5 kg M4 aanvallen helaas het was iets te zwaar volgende keer Jos pak je het record.
Er deden ook nieuwe atleten mee Cathy al Bazi, Luuk de Ruiter, Paddy Schoenmakers, Ivar Reijken, Tery Groen, Nick Rovers deze hebben allen een persoonlijk records getild .

Super gedaan allemaal en ga zo door met de flow waar jullie nu in zitten zet hem op.

Uitslag: Eerste Holland-cup 2017.xls1

Coach Coert Hoppenbrouwers.

Scheidsrechtres Erwin Korkkee, Jaap Fahner, Albert Hoekstra.


Met sportieve groet,

Albert Hoekstra