Open Duitse Euskrichen 2017

 

Afgelopen zaterdag 25-03-2017 waren de open duitse kampioenschappen van de GPU in Euskirchen, Powerlifting Holland was met 7 atleten en 2 scheidsrechters goed vertegenwoordigd. Helaas kon ilse vos vanwege een blessure niet meedoen. Wij hebben nederland goed vertegenwoordigd als team zijnde met niet alleen sterke beurten verspreid over diverse klasses maar ook vooral technisch kwalitatief goede lifts neergezet. Daar reageerde het publiek ook erg positief op.
In de eerste groep powerliften zaten Kristel .N en Coert Hoppenbrouwers. Kristel draaide haar eerste powerlift wedstrijd  -60kg raw open en deed iedereen verbazen met 115kg kniebuigen 45 kg bankdrukken en een waanzinnig sterke 145kg deadlift goed voor een 1e plaats. Coert Hoppenbrouwers liet wederom zien dat hij met zijn ervaring en techniek in de masters 4 klasse heel erg goed presteert hij boog 180 kg op de bank 110 kg en deadliften 210 kg goed voor een 1e plaats en beste lifter masters 4 raw
In de 2e groep zaten Jermaine Solognier , Roel van Mierlo en Uwe Abend alle drie hebben ze sterke beurten laten zien. Jermaine die ook zijn eerste volledige powerlift wedstrijd draaide boog 230kg drukte 190kg op de bank en deadlifte 250kg allemaal classic raw, enorm sterk en we gaan nog veel van deze atleet zien in de toekomst. Goed voor een 2e plaats in de -125kg classic raw open. Roel van Mierlo draaide een goede squatbeurt op 230kg maar kwam met 240kg net tekort hij zal op technisch vlak nog wat bij moeten sturen en dan zullen de kg’s vanzelf meekomen. Wel 30 kg bovenop zijn prestatie op het wk. Op de bank drukte hij 170kg en sloeg hij zijn 3e beurt over. Bij het deadliften trok hij 270kg. Goed voor een 1e plaats in de -110kg raw open. Uwe abend liet ook een sterke prestatie zien in de masters 4 -110kg en boog 185kg drukte 150kg op de bank en trok 200kg met de deadlift. Goed voor een 1e plaats. Ook deed hij mee aan de single lift bench press en presteerde met 150kg ook daar uitstekend 2 maal de 1e plaats en best lifter.
Als laatste kwamen verdeeld in 3 groepen de bankdrukkers aan bod. Jos Ploegmakers zat in groep 2 en presteerde goed hij had een 1e plaats?? Met 152,5 kg. Uwe Abend had een bankdruk van 150 kg ook een eerste plaats.
Daarna kwam Ruud Gransier. Ruud heeft een onderarm spier gescheurd ini de week voorafgaand aan het kampioenschap en het was een flinke domper voor hem. Hij liet toch karakter zien en wou het proberen. Tijdens de warming up werd duidelijk dat er wel een beurtje in ging zitten en hij opende mooi op 200kg deze ging erg snel de lucht in en het publiek stond versteld. In de tweede beurt besloot hij 220kg te drukken en deze kwam zelfs nog explosiever van de borst. Ongelooflijk wat een snelheid de hele zaal begon te roep en te praten en het werd wat onrustig. Wat een kracht heeft deze man. Helaas koste dit hem ook wel zijn 3e beurt en er werd dus verstandig besloten het hierbij te laten. Uiteraard ging ook ruud naar huis met een 1e plek en dus Deutsche meister op de bank ini de klasse -140kg
We hebben laten zien dat we als team mooie dingen kunnen bereiken en we verwachten dan ook niks dan goeds voor de toekomst met dit team. Alle atleten bedankt en ook Jaap Fahner en Albert Hoekstra die heeft zijn internationale referee licentie gehaald .

Uitslagen:    Ergebnisse_DM_2017_Kreuz    Ergebnisse_DM_2017_Bank

 

Allen enorm  bedankt,