Holland Cup RAW Benchpress 2017

HOLLAND CUP RAW BENCHPRESS
DEEL 2
ZATERDAG 25 NOVEMBER 2017

 


Na de eerste editie op 7 oktober was het op zaterdag 25 november zover, de tweede wedstrijd dag van de Holland Cup Raw Benchpress 2017!
Tijdens de tweede en beslissende dag van deze wedstrijd werd er verder gestreden om de Holland Cup wisseltrofee bij zowel de dames als de heren.
Ook deze keer was Powerlifting Holland te gast bij Sporting Club Aad de Hoog in Spijkenisse die wederom de locatie beschikbaar stelde. Namens PLH en alle deelnemende atleten hartelijk dank hiervoor!

De wedstrijd werd geleid door de heren Nico Knecht, Albert Hoekstra en Ruud Bennik als scheidsrechters en de vangers/laders deze dag waren Jaap Fahner en Tom Fahner.
De beide dames Loes Bennik en Yvonne Hoppenbrouwers namen wederom de jury/tafel werkzaamheden op zich.
Al deze heren en dames van de organisatie, bedankt! Wedstrijden zijn enkel mogelijk dankzij jullie inzet en commitment!

De Holland Cup is een mooi voorbeeld van een wedstrijd waarin atleten niet alleen onderling strijden om de eerste plaats en de wisseltrofee. Doordat de wedstrijd verdeeld is over twee momenten, geeft dit de deelnemende atleten de mogelijkheid om zichzelf ten opzichte van de eerste dag te verbeteren.
Als atleet kun je altijd positief terug kijken naar een wedstrijd waarin je jezelf verbeterd en wanneer er ontwikkeling en groei plaatsvindt.. Ongeacht een eerste of een laatste plaats!
Veel van de deelnemende atleten die beide wedstrijden van de partij waren, hebben zich ten opzichte van de eerste dag verbeterd!

Bij de dames werd de eerste plaats en de Holland Cup wisseltrofee gewonnen door Ilse Vos! Zij eindigde deze tweede wedstrijd dag met een Nederlands record op haar naam door 70 kg te drukken! Ilse, van harte gefeliciteerd met je eerste plaats en NL-record!!
Nathalie Rapaille, die tweede werd bij de dames, zette ondanks haar schouderblessure, in de tweede wedstrijd een persoonlijk record en tevens Nederlands record met 75 kg. Dit was een 7,5 kg verbetering ten opzichte van de eerste Holland Cup wedstrijd dag! Top prestatie Nathalie!
Derde plaats bij de dames werd behaald door Kristel Nierman en ook Simone van den Boomgaard zette in haar allereerste wedstrijd een persoonlijk record met 42,5 kg!

De Holland Cup wisseltrofee en eerste plaats bij de heren ging, na een mooie strijd over twee wedstrijden tussen Paddy Schoenmakers en Jos Ploegmakers die uitkomt in de Masters categorie, naar Paddy die 195 kg wist te drukken op deze dag! Jos kwam op de tweede dag tot een solide 160 kg! Derde plaats bij de heren ging naar Coert Hoppenbrouwers die, ondanks zijn afgescheurde quadricep, “gewoon” van de partij was! Coert is een echte krijger die laat zien wat mogelijk is met de juiste mindset. Ideale omstandigheden of een flinke blessure, hij staat er!

Ook bij de heren werden persoonlijke en Nederlandse records gezet op deze tweede wedstrijd dag! Luuk de Ruiter, getraind en gecoached door niemand minder dan Mr. Benchpress Ruud Gransier, zette een PR met 120 kg! Nick Rovers wist ook te overtuigen door een Nederlands record te vestigen in de -125 kg gewichtsklasse met 150 kg! Een Nederlands Junioren record bij de heren ging naar Nick Gorissen die 170 kg neerzette!
Heren, ook jullie allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties en prijzen!

Als atleten en organisatie mogen we terugkijken op een geslaagde Holland Cup Raw Benchpress 2017 met mooie prestaties, persoonlijke én Nederlandse records!
De eerstvolgende wedstrijd waar atleten van PLH aan kunnen deelnemen, zal de Open Duitse Kampioenschappen op 17 februari 2018 zijn. Wil je hier graag aan meedoen? Geef je dan snel op via de website! Ook voor aanvullende info of vragen omtrent de Open Duitse kun je terecht bij PLH!

Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent wedstrijden van PLH in 2018. Ook op de website zal alle info verschijnen!
Iedereen, bedankt voor jullie inzet en deelname en de goede sfeer tijdens de Holland Cup 2017!!

 

Tweede Holland-cup 25-11-2017

Eindstand Hollan-cup 2017

Ilse en Paddy gefeliciteerd.

 


Met sportieve groet namens PLH,

Marcel Wagelaar