PostHeaderIcon Nieuws

Open Deutsche Meisterschaft Euskirchen

 

Afgelopen zaterdag waren de open duitse kampioenschappen van de GPU in Euskirchen, Powerlifting Holland was met 7 atleten en 2 scheidsrechters goed vertegenwoordigd. Helaas kon ilse vos vanwege een blessure niet meedoen. Wij hebben nederland goed vertegenwoordigd als team zijnde met niet alleen sterke beurten verspreid over diverse klasses maar ook vooral technisch kwalitatief goede lifts neergezet. Daar reageerde het publiek ook erg positief op.
In de eerste groep powerliften zaten Kristel.N en Coert Hoppenbrouwers. Kristel draaide haar eerste powerlift wedstrijd  -60kg raw open en deed iedereen verbazen met 115kg kniebuigen 45 kg bankdrukken en een waanzinnig sterke 145kg deadlift goed voor een 1e plaats. Coert Hoppenbrouwers liet wederom zien dat hij met zijn ervaring en techniek in de masters 4 klasse heel erg goed presteert hij boog 180 kg op de bank 110 kg en deadliften 210 kg goed voor een 1e plaats en beste lifter masters 4 raw
In de 2e groep zaten Jermaine Solognier , Roel van Mierlo en Uwe Abend alle drie hebben ze sterke beurten laten zien. Jermaine die ook zijn eerste volledige powerlift wedstrijd draaide boog 230kg drukte 190kg op de bank en deadlifte 250kg allemaal classic raw, enorm sterk en we gaan nog veel van deze atleet zien in de toekomst. Goed voor een 2e plaats in de -125kg classic raw open. Roel van Mierlo draaide een goede squatbeurt op 230kg maar kwam met 240kg net tekort hij zal op technisch vlak nog wat bij moeten sturen en dan zullen de kg’s vanzelf meekomen. Wel 30 kg bovenop zijn prestatie op het wk. Op de bank drukte hij 170kg en sloeg hij zijn 3e beurt over. Bij het deadliften trok hij 270kg. Goed voor een 1e plaats in de -110kg raw open. Uwe abend liet ook een sterke prestatie zien in de masters 4 -110kg en boog 185kg drukte 150kg op de bank en trok 200kg met de deadlift. Goed voor een 1e plaats. Ook deed hij mee aan de single lift bench press en presteerde met 150kg ook daar uitstekend 2 maal de 1e plaats en best lifter.
Als laatste kwamen verdeeld in 3 groepen de bankdrukkers aan bod. Jos Ploegmakers zat in groep 2 en presteerde goed hij had een 1e plaats?? Met 152,5 kg. Uwe Abend had een bankdruk van 150 kg ook een eerste plaats.
Daarna kwam Ruud Gransier. Ruud heeft een onderarm spier gescheurd ini de week voorafgaand aan het kampioenschap en het was een flinke domper voor hem. Hij liet toch karakter zien en wou het proberen. Tijdens de warming up werd duidelijk dat er wel een beurtje in ging zitten en hij opende mooi op 200kg deze ging erg snel de lucht in en het publiek stond versteld. In de tweede beurt besloot hij 220kg te drukken en deze kwam zelfs nog explosiever van de borst. Ongelooflijk wat een snelheid de hele zaal begon te roep en te praten en het werd wat onrustig. Wat een kracht heeft deze man. Helaas koste dit hem ook wel zijn 3e beurt en er werd dus verstandig besloten het hierbij te laten. Uiteraard ging ook ruud naar huis met een 1e plek en dus Deutsche meister op de bank ini de klasse -140kg
We hebben laten zien dat we als team mooie dingen kunnen bereiken en we verwachten dan ook niks dan goeds voor de toekomst met dit team. Alle atleten bedankt en ook Jaap Fahner en Albert Hoekstra die heeft zijn internationale referee licentie gehaald .
Allen enorm  bedankt,

 

Uitslagen:

 

Ergebnisse_DM_2017_Bank

 

Ergebnisse_DM_2017_Kreuz

 

 

Bestuur Powerlifting Holland

 

 Facebook Powerlifting Holland

 Contact Powerlifting Holland

 


 

NK Deadliften Kerkdriel 2017

 

NK Deadliften in Kerkdriel,
 
Op zondag 5 maart werd er een NK deadliften gehouden bij spotschool Total Body-Fit van Danielle Rovers.
In het voorprogamma zou er een Kickboks demonstratie zijn, maar dit werd  ’s morgens helaas afgebeld.
Daarom werd er besloten om een demonstratie deadlift te geven door de voorzitter van PLH. Voor hem (die met 74 kg lichaams gewicht 200 kg trok) was dit een leuk gewicht in voorbereiding op de open Duitse Kampioenschappen.
Met 14 deelnemers, waaronder 6 nieuwelingen,  ging de wedstrijd van start met  Stephanie Kreukniet. Met een lichaams gewicht van 59,1 kg  trok zij drie goede beurten 70 kg 80 kg en 90 kg.
Dit was haar 1ste wedstrijd in het powerliften. Ze is pas 9 weken bezig.  Leuk talent.
Hiermee werd ze 2e achter Ilse Vos, die met haar 64,5 kg lichaamsgewicht de volgende beurten neerzette:
105kg, 117,5kg en 125kg. Dit was voor haar tevens een NR.

Hierna waren de mannen aan de beurt.

Het werd een flinke strijd, waar uiteindelijk de volgende 3 mannen aan de top eindigden:
1.    Twan van Gendt  220kg, 245kg en 275kg (NR)
2.    Remi van Empel  250kg, 270kg en 300kg (NR)
3.    Roel van Mierlo 250kg, 272,5kg en 280kg

Ook de volgende mannen hebben een NR record gedraaid:

-Jermaine Solognier  255kg.
-Uwe Abend  200kg
-Iwan Olsen   230kg
-Remy Jogchems  235kg

Ook de andere atleten (Teun Pasterkamp, Selmar Oome, Michael Al Zubaidi, Harm Kuipers en Henk Nijstad) hebben mooie resultaten neergezet. Zelf Henk die met gekneusde enkel toch aanwezig was.
De dag werd afgesloten met een seminair van Ruud Gransier die Orthopedisch arts is en zich gespecialiseerd heeft in het bankdrukken. Hij wist met zijn uitleg en demonstratie de aanwezigen goed te interesseren. Bedankt Ruud!
Uiteraard bedanken we onze scheidsrechters Peter Berghmans en Tony van Chastelet en Nico Knegt en de
mensen achter de tafel Jaap en Yvonne.
Het was een sfeervolle dag in een mooie lokatie van Daniëlle Rovers. Die alles tot in de puntjes verzorgd had geweldig.

 

Uitslag wedstrijd NK Deadliften 5 maart Kerkdriel

Nederlands Record lijst 6-3-2017 Nederlandse Records Powerlifting 6-3-2017


Bedankt namens het bestuur van PLH.

Facebook Powerlifting Holland

Contact Powerlifting Holland

 


 

 2e Holland Cup 2016

 

Als eerste kwam Ilse Vos en zij begon met 55 kg. Haar tweede beurt was 62,5 kg .  Dit was een nieuw Nederlands Record een mooie prestatie. Super gedaan Ilse.Als 2e kwam Coert Hoppenbrouwers aan de beurt.  Hij begon met 100 kg, 2e beurt 107,5 kg en in zijn derde probeerde hij 112,5 kg. Dit was een nieuw Nederlands Record in de 75 kg klasse ( dit lukte )

Als derde kwam Henk Nijstad aan de beurt. Henk begon met 105 kg en had last van lichte schouder blessure, dus helaas lukte de 110 kg niet.Als vierde was Chris Orsouw aan de beurt. Hij begon met 117,5 kg.  Daarna 123 kg en dit was een nederlands record. Als laaste beurt deed hij 125 kg, maar deze ging net niet. Wel goed geprobeerd Chris.

Daarna was Harm Kuipers aan de beurt.  Harm was wat verlaat in verband met autopech.  Met de motorfiets uit Kampen was hij er toch en met een ijskoud lichaam begon de wedstrijd. 1e beurt 115 kg. Deze ging al vrij zwaar van de borst weg , In zijn 2e beurt deed hij 120 kg, dit was echter te zwaar voor hem. Volgende wedstrijd beter, maar wel goed dat je er was.

Toen was John Sneek aan de beurt. Hij begon met 125 kg,  daarna 135 kg.  Deze was te zwaar en ook in zijn derde beurt lukte deze niet. Het er technisch goed uit, maar miste wat kracht.  Volgende wedstrijd wel John.

Daarna was Roel van Mierlo.  Hij begon ook met nieuw Nederlands Record 170 kg,  daarna 172,5 kg, maar deze lukte net niet.  Roel die  zijn techniek heeft veranderd plukt hier nu al de vruchten van.  Goed gedaan Roel ondanks schouder blessure.

Hierna kwam Jos Ploegmakers.  Hij begon met 150 kg. In zijn tweede beurt  157,5 kg.  Deze ging heel erg makkelijk. Helaas lukte zijn derde beurt van 163 kg ( dit was een Nederlands Record) net niet. Toch van harte gefeliciteerd, het zag er goed uit Jos.

Als laatse kwam Raymond van Deventer aan de beurt. Hij begon met 190 kg, daarna 200 kg en deze ging best zwaar.  Als laatste deed hij 205 kg en deze beurt ging harder dan de twee voorgaande beurten. Hiermee was de wedstrijd ten einde .

Als nieuwe atleet had Jermaine Solognier zich ingeschreven. Hij ging kijken of het hem wat zou lijken om de wedstrijdsport  te gaan beoefenen. 1e beurt  160 kg,  2e beurt 180 kg en de laatste beurt van190 kg ging helaas net niet.  Toch goed gedaan.

Daarnaast willen wij Aad de Hoog bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn sportschool.  Super! Ook de scheidsrechters Ruud Bennik,  Dennis Hasny en onze hoofd scheidsrechter Peter Malfa,  die uit Duitsland was over gekomen om te kijken hoe het ons verging , Peter bedankt!  De laders ,  Jaap Fahner en  Albert Hoekstra en de dame aan de tafel Loes Bennik.

 

De winnaars van de Holland Cup 2016. Gefeliciteerd Ilse en Raymond.

 

Uitslagen Hollandcup Bankdrukken: Holland-Cup 2e Spijkenisse 2016   Eindstand Hollan-cup 2016

Grote verbazing op de 2e Hollandcup

 Deze jongen heeft de potentie om veel kilo’s te tillen ,met een paar kleine aanpassingen gaat hij dat zeker lukken

 

Jermaine ga zo door.

 

Bestuur Powerlifting Holland

 

Facebook Powerlifting Holland

Contact Powerlifting Holland 

 

 

Holland Cup 2016

 

1e Holland-cup Sint Maartensdijk 19-11-2016

Met 10 gemotiveerde atleten uit alle windstreken zijn wij begonnen aan de 2e Holland-cup 2016.

Als eerste kwam Ilse Vos en zij begon meteen met een Nederlands Record in haar eerste wedstrijd. Met 60 kg op de bank is dit een mooie prestatie. Super gedaan Ilse.

Als tweede kwam Selmar Oome aan de beurt.  Ook voor hem was dit was zijn eerste wedstrijd en met 90 en 100 kg was dit een mooi begin.  Goed gedaan Selmar.

Als derde kwam Coert Hoppenbrouwers aan de beurt. Hij was net terug van vakantie en dit was wel te merken, want 110 kg was voor hem het matje en dit was tevens  een Nederlands Record .

Als vierde kwam Henk Nijstad aan de beurt. Henk begon met 105 kg en had last van lichte schouder blessure, dus helaas lukte de 110 kg niet.

Als vijfde was Chris Orsouw aan de beurt. Hij begon met 115 kg.  Daarna 120 kg die werd afgekeurd vanwege een technische fout. Hij kwam namelijk met zijn kont van de bank. Voor zijn derde beurt was hij extra gebrand om deze te halen, alleen ging hij te vroeg weg van zijn borst. Dit had Chris meteen in de gaten, dus dacht hij ik doe hem nog een keer. De gehele zaal kwam niet meer bij van het lachen. De volgende keer komt het wel goed Chris.

Daarna was Harm Kuipers aan de beurt.  Harm die 10 kg was afgevallen zag er zeer goed uit.  Hij begon met 120 kg, maar 125 kg lukte net niet.  Ook hier geld,  volgende wedstrijd beter, maar wel goed dat je er was.

Toen was John Sneek aan de beurt. Hij begon met 120 kg,  daarna 130 kg.  John had zijn zin gezet op 140 kg.  Deze zag er technisch goed uit,  maar miste wat kracht.  Volgende wedstrijd wel John.

Daarna was Roel van Mierlo.  Hij begon ook met nieuw Nederlands Record 150 kg,  daarna 160 kg en 165 kg.  Roel die na de WK zijn techniek heeft veranderd plukt hier nu al de vruchten van.  Goed gedaan Roel.

Hierna kwam Jos Ploegmakers.  Hij begon met 150 kg.  Daarna ging Jos voor het Nederlands Record met 158,5 kg.  Deze ging heel erg makkelijk en zijn derde beurt van 162,5 kg lukte ook.  Jos van harte gefeliciteerd, het zag er goed uit.

Als laatse kwam Raymond van Deventer aan bod.  Hij had in zijn eerste beurt het safety rek te hoog gezet, dus de eerste beurt kwam niet op zijn borst.  Raymond mocht toch zijn eerste beurt van 180 kg overdoen, daarna 190 kg en als laatste 200 kg. Hiermee was de wedstrijd ten einde .

Even een tussenstand,  Voorlopig  is Raymond eerste, daarna Jos  en Coert is op enige achterstand derde. Uitslagen zijn te vinden op de site van PLH .

Daarnaast willen wij Tony bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn sportschool.  Super!        Ook de scheidsrechters Ruud Bennik,  Dennis Hasny en onze hoofd scheidsrechter Jaap Fahner, de laders Tom Fahner en Ruud Hellendoorn en de dames aan de tafel Loes Bennik en Yvonne Hoppenbrouwers. Zonder jullie hulp had het niet zo soepel verlopen.

Uitslag eerste wedstrijd

Holland-Cup Sintmartensdijk 2016 

Allen bedankt  voor jullie inzet.

 

Bestuur Powerlifting Holland


 

World Championship Coventry Engeland

 

Verslag dag 1 van de WK in Coventry 11-10-2016.

 

Eerste dag zijn de vrouwen en de mannen tot 90 Kg geweest.

Daarbij mocht Henk Nijstad de spits afbijten Henk zijn eerste  twee beurten gemist op 140 Kg kniebuigen.

Zijn derde beurt moest hij halen met goede aanmoedigingen van de zaal lukte het Henk zijn derde beurt te doen slagen de kop was er af! 

Met bankdrukken had Henk drie goede beurten met als laatste gewicht van 115 Kg .

Dan het laatste onderdeel Deadliften deze drie beurten gingen ook goed met een persoonlijk record van 170 Kg en een totaal van 425 Kg in de klasse 90kg Master 4.

Het bestuur feliciteert  Henk met het behalen van zijn 2e  wereldtitel Powerliften.

 

 

Daarna mocht Coert Hoppenbrouwers aantreden deze had 9 goede beurten met een wereld record bij het Kniebuigen van 210 Kg.

Met het onderdeel bankdrukken deed Coert 120 Kg. Het laatste onderdeel  deadliften  sluit

hij af met een mooie gewicht van 220Kg. Met een totaal van 550 Kg in de klasse 82,5 master 4 RAW.

Dit was Coert zijn 10E wereldtitel, gezien dat Coert in 1981 begon met Powerliften en nu nog steeds op de plankier staat is top respect  hiervoor.

Ik vergelijk Coert met David Carter hoe ouder hoe gekker ze gaan maar door deze mensen zijn de levende iconen van het Powerliften.\

De tweede wedstrijd dag komen nog twee atleten van PowerliftingHolland in de arena aan de beurt de wedstrijd verslag volgt.

Verslag dag 2 van de WK in Coventry 12-10-2016.

 

Vandaag de tweede dag van de WK konden Nico Knegt en Roel van mierlo hun krachten laten zien en met resutaat.

 

Nico Knegt is vandaag in Coventry wereldkampioen geworden in de Master 3 klasse 100 Kg RAW.

Met kniebuigen heeft hij 200Kg gedaan en een met bankdrukken 117,5 Kg gedaan.

Als laatste onderdeel de deadlift met 200 Kg met een totaal van 517,5 Kg.\Hij was niet zo tevreden ,meer zat er niet in vandaag volgende keer beter.

We willen Nico feliciteren met het behalen van zijn wereldtitel

In de open klasse 100 Kg RAW mocht Roel van Mierlo in actie komen voor zijn eerste WK .

Roel heeft het goed gedaan met een Squat van 200 kg en een Bankdruk van 140Kg en dan de deadlift van maar liefst 260 Kg .

Roel is derde geworden een prima prestatie met een totaal van 600kg.

Gefeliciteerd Roel met je derde plaats knap gedaan.

 

 

 

Henk Nijstad eerste plaats

Coert Hoppenbrouwers eerste plaats

Nico Knegt eerste plaats

Roel van Mierlo derde plaats

 

 

Bestuur PowerliftingHolland

 

 


 

Wedstrijd verslag Europese Kampioenschappen Schwetzingen Duitsland

 

Er hebben in totaal 5 deelnemers van PLH mee gedaan met de Europese Kampioenschappen en het resultaat mag er zijn.

Van de Europese Kampioenschappen in Schwetsingen zijn er 4 Europees kampioenen terug gekeerd.

Van de powerlifters zijn Henk Nijstad en Uwe Abend  Europees kampioen geworden.

De beurten van Henk Nijstad waren 145 kg kniebuigen,  112,5 kg bankdrukken en 160 kg deadliften  in de klasse 90kg en master 4.

Uwe Abend had 175 kg kniebuigen, 150 kg bankdrukken en 195 kg deadliften  in de klasse 100 kg en master 4 .

Matthijs Smit is helaas uitgevallen met het onderdeel bankdrukken waar hij iets te zwaar was gestart met zijn aanvangsbeurt erg jammer voor matthijs dat dit gebeurt.

Dit zijn leer momenten voor Matthijs maar er komen meer wedstrijden en daar zal hij zich zeker revancheren.

 

Bij de bankdrukkers zijn er ook 2 Europeese kampioenen terug gekeerd.

Chris van Orsouw in de klasse 90 kg master 4 met een resultaat van 122,5 kg.

Jos Ploegmakers in de klasse 110 kg master 4 met 155 kg .

Beste top atleten,  4 Europeese kampioenen dat is een hele prestatie .

Wij van Powerlifting Holland zijn trots op jullie, van harte gefeliciteerd .

Impressie EK Schwetzingen op Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=84sOzwlTkrw&feature=youtu.be  

 

Uitslagen: EK Schwetzingen

WPU-European Championships 2016_Powerlifting_results

WPU-European Championships 2016_BenchPress_results

WPU-European Championships 2016_Deadlift_results

 

                                                       Vriendelijk sport groet  PLH

 

 


 

 

 Walters Cup 2016

Op zondag 8 mei is er in de Stok te Roosendaal het Nederlands Kampioenschap deadliften gehouden en onder de vlag van Walter van de Branden heeft Powerlifting Holland daar aan mee gedaan.

Er hadden zich 15 atleten ingeschreven maar helaas bleven er 12 gemotiveerde toppers over, hiermee gingen we om 13.00 van start.

Als eerste kwam Henk Nijstad die er na zijn operatie toch weer stond. Met 150 kg gaf hij de aftrap, en als een familie moedigden we elkaar aan.

Ook waren er twee nieuwe lifters, Richard Dirven en Tim de Jonge die beiden een hele goede wedstrijd hebben getild. Tim had de zwaartste lift van de dag 272,5 kg, dit was tevens een nieuw Nederlands record.

Verder werd er bij de jongere atleten waanzing getild. Jamie Blokland en Remy Jogchems hadden allebei 250 kg en ook Matthijs Smit, Iwan Olsen en John Sneek hadden een goede lift van 225 kg, super.

Uit Kampen was Harm Kuipers gekomen. Hij tilde ook een Nederlands record met 225 kg waar hij niet tevreden mee was.  Harm, de volgende wedstrijd gaat het gewoon beter. Top dat je er was!

De masters waren Uwe Abend,  Richard Dirven, Jaap Fahner en Coert Hoppenbrouwers.

Hun beurten waren Uwe 195 kg NR, Richard 250 kg NR, Jaap 250 kg ( na 4 weken training) en  Coert 210 kg (2 weken na de open Duitse).

Hiermee is Coert Kampioen  geworden, Jaap tweede en Tim derde.

Alle atleten werden op het grote podium naast Yuri van Gelderen en Henri Batterink gehuldigt voor zijn verdienste in de sport.

Verder willen wij bedanken:

De scheidsrechters:  Diane Last, Tony Chastelet en Al Houmadi.

Verder de wedstrijdtafel:  Aviva Dirven en Albert Hoekstra.

En de laders: Teun Pasterkamp,  JJ Fahner en Tom Fahner.

Als laatste willen wij als bestuur de organisatie Walter van de Branden bedanken voor dit prachtige evenement en de geslaagde Deadlift wedstrijd met perspectief op vervolg.

Uitslag wedstrijd Open NK Deadliften Roosendaal

 Open NK Deadliften 8 mei 2016 Roosendaal Brabant

 

 

 

  Henri Batterink

 

 

                                   Met vriendelijke sport groet Bestuur PLH

 


 Open German Meistershaft 2016.

 

We zijn met het bestuur afgereisd naar Schwetzingen voor de Open German Meistershaft 2016.Wat zijn wij daar goed ontvangen een goede sfeer,gezien PowerliftingHolland een jaar stil heeft gestaan vonden ze het prachtig dat wij als PowerliftingHolland weer in competitie zijn.

Voor deze wedstrijd had alleen Coert Hoppenbrouwers zich opgeven.

Coert heeft het super gedaan na een goede opwarming zei hij al dat het goed aan voelt geen spanning.Nou die woorden waren zeker het geval zijn eerste beurt RAW kniebuigen was meteen een Duits record 160 kg, Daarna volgende de  180 kg en 190 kg echt super.

Het RAW bankdrukken was ook gelijk een Duits record  met 102,5 en zijn tweede beurt met 112,5 kg was zijn beste beurt, bij de derde beurt op 117.5 was de koek op.

Bij het RAW deadliften was zijn eerst beurt ook gelijk net als met de eerdere beurten gelijk een Duits record 190 kg met als tweede beurt van 210 kg zijn derde beurt bleef de halter plakken aan de grond,altijd grappig om te zijn of het halter zegt hé Coert ik heb je.

Over het totaal mag Coert zeker tevreden zijn 512.5 kg een geslaagde wedstrijd.

 

 

Er zijn hoge scores neer gezet door de atleten in RAW ,Single en Multi play.

Enkele hoogte punten waren de  squat 317,5 kg , en dat je zo een volle zaal achter je krijgt is mooi om te zin.En dan een junior die 310 kg deadlift, en dan ook nog een bankdruk van 257,5 is genieten om dit te zien dit zijn leuke getallen voor een open Duitse.

We hebben veel gesproken met atleten en begeleiders over hun doelen en uitdagingen, hoe atleten zich voorbereiden naar een wedstrijd toe dat blijft altijd boeien hoe zij het doen. Ook leuk om te horen hoe zij deze wedstrijd ervaren er is alleen maar lof te horen hoe dit is neergezet zeer professioneel en dat kan ik beamen. Als je achter de schermen kijkt drie plankier's met nieuwe bankdruk/squat toestellen.De informatie over de scores van de atleten naar het publiek toe zeer professioneel gedaan overal is aan gedacht.

Als je ook ziet hoe sommigen mensen liefde voor deze sport hebben, loopt een atleet met krukken naar de plankier om te bankdrukken petje af gewoon niet te geloven ,dit zijn mensen die alles op alles zetten om toch mee te doen hier kan je alleen maar respect voor hebben.

We hebben veel oude sport vrienden ontmoet van jaren terug en heden ,die we weer hebben gesproken toch geweldig als je mekaar een tijd niet hebt gezien net familie geweldig.

Na de wedstrijd was het ook even tijd voor bestuurlijk overleg met elkaar,want we hadden veel te bespreken met elkaar.Gezien het gesprek met elkaar zijn we op alle punten het eens, zowel op nationaal en werelds niveau. De GPU en PowerliftingHolland gaan voor een sterke Union met de       World Powerlifting Union.

 

Wij als bestuur en leden van PowerliftingHolland feliciteren Coert met deze geweldige prestatie.

 

Zo gauw de uitslagen binnen zijn volgen deze zo spoedig op de website.

 

powerliftingholland@hotmail.com 

Facebook Powerlifting Holland

 


 

 

Open Nederlandse Kampioenschappen in Emmeloord 27-2-2016

Afgelopen zaterdag is in het wijkcentrum de Klos het Open Nederlandse Kampioenschappen Powerliften gehouden.

Nadat Albert Hoekstra het startsein had gegeven, ging om 10.45 de wedstrijd van start.

Met 20 atleten ( waaronder 5 Duitsers) werd begonnen met het onderdeel kniebuigen en de sfeer in de zaal was super het publiek en de atleten hadden er zin.

Hierbij werden de nodige records behaald in totaal vier Nederlandse en één Duits record van 312,5 kg door Sirko Petermann wat een prestatie.

Na een korte pauze zijn wij verder gegaan met het onderdeel Bankdrukken, zowel RAW als Singleply in één groep.

Er zijn in totaal bij het bankdrukken zes Nederlandse records neergezet echt een geweldige prestatie.

Er waren twee Atleten die er echt uit sprongen Sirko Petermann en Raymond van Deventer die gingen er echt voor wie de beste was ,maar ze drukten beiden 230 kg.

Na een pauze van 20 minuten zijn wij verder gegaan met Deadliften  als laatste onderdeel .

Je weet als atleet dat je bijna klaar bent dit geeft je een gevoel van vrijheid dat is altijd een lekker gevoel en dat kon je gelijk zien.

De atleten gingen er vol voor dat resulteerde in zes Nederlandse records met als topper Jamie Blokland hij zette een deadlift neer van 250 kg en hij is nog junior wat moet dat nog word.

Maar in het bijzonder willen we Teun Pasterkamp toch even noemen met zoveel blessure leed dat hij heeft en toch de drang het om mee te doen met deadliften en ook nog met een Nederlands record van 190 kg Respect !

  

Al met al een zeer geslaagde Open NK , mede dankzij de laders Peter Berghmans, Johan Kleiboer, Take Geijl en Looi Alhoumadi geweldig .

De scheidsrechters Erwin Krokkee, Diana Last en Jaap Fahner en  Bea Hoekstra en Yvonne Hoppenbrouwers aan de wedstrijdtafel.

Ook de willen we de eigenaresse van de Klos bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie en de hulp tijdens de wedstrijd.

 

En natuurlijk onze sponsoren Allgroen BV en Vroom Bros die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt .

Het was onze eerste grote wedstrijd sinds we een jaar geleden de draad hebben opgepakt bij de bond en door veel inzet en hulp van mensen om ons heen is het toch gelukt om een prachtig toernooi neer te zetten, deze mensen willen we bij deze graag bedanken voor hun inzet.

Uitslag open NK 

Open Nederlandse Kampioenschappen 27-2-2016

 

Beste sportvrienden wij hopen jullie allen bij de volgende wedstrijd weer te zien op 8-5-2016 Open NK Deadliften te Roosendaal weer te zien.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Bestuur PLH  powerlifting forever.


Open NK RAW Deadliften

 

Beste Leden PowerliftingHolland,

 

Op 8 mei 2016 aanstaande is PowerliftingHolland uitgenodigd door Walter v d Branden om een Open NK RAW Deadliften te organiseren op de Walter's Cup 2016 in Roosendaal.

De RAW wedstrijd word gedraaid op Wilks en Mc Cullogh  punten ,zodat iedereen  gelijke kansen heeft.

Deze wedstrijd is geheel gratis voor leden natuurlijk, en niet leden kunnen ook mee doen voor een bedrag van 15euro.

Walter heeft ons nog gevraagd als er een demonstratie bankdrukken kon worden gegeven.

Raymond van Deventer heeft aangeboden deze demonstratie geven.

Het is een eer om hier voor gevraagd te worden, om aan dit evenement bij te dragen Walter van de Branden is een icoon in de bodybuilding en krachtsport.

Naast het Deadliften zijn er andere taken van sport te bezichtigen ,zoals bodybuilding, fitness ,crossfitters ,sterkste man boksen noem maar op.

We hebben weer prachtige  prijzen voor de winnaar een extra hoofdprijs. 

Het bezoekers aantal ligt tussen de 700/900 mensen en wij hopen op grote deelname.

Voor aanmelding graag entry form in vullen en zenden naar powerliftingholland@hotmail.com

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur PLH

 

 

 

Bestuur Powerlifting Holland

 

 

 

Facebook Powerlifting Holland

Contact Powerlifting Holland