Coen Hoppenbrouwers

Met zijn 15 Nederlandse Titels, 6 Europese titels en maar liefst 7 wereldtitels, is Coert Hoppenbrouwers niet meer uit de Powerlifting Holland geschiedenis weg te denken. Buiten alle titels om steunt hij ook nog zijn team met fanatiek (mental) Coaching.

coert.jpg

 
Hoe ben je begonnen met Powerliften?
In 1981 ging ik de sportschool van Hanno v Dijk binnen om daar te gaan trainen. Al gauw bracht Hanno mij in contact met de sport powerliften.  Ik boog toen destijds al 175 kg, op de bank had ik 102,5 kg en met deadliften tilde ik 217, 5 kg. Ik woog toen 59 kg
 
Wat heb je door het Powerliften over jezelf geleerd?
Ik heb door het powerliften enorm veel zelfvertrouwen gekregen.
 
Je bent voor velen een enorme steun in de rug, hoe voel jij je hieronder?
Wil je dat echt weten? Het gevoel is tweezijdig. Aan de ene kant willen de mensen alle informatie van je weten en aan de andere zijde rommelen zij maar wat aan. Dus hierdoor ben ik aan de ene kant trots dat ze mijn begeleiding willen en aan de andere kant bedroefd, omdat ze soms ook mijn goed bedoelde raad in de wind slaan.

Mental coach, Waarom word je dat?
Om mijn hart en ziel aan de mensen te willen geven, omdat ik zelf weet hoe belangrijk het is om goede begeleiding te krijgen. 

Wat is kenmerkend aan jouw manier van coaching?
Een hoop geluid en 1 met de atleet zijn die ik op dat moment coach. 

Wat is jouw stijl van liften?
Pure techniek. Vroeger rommelde ik zelf ook maar wat aan. Heb vele schema's uitgeprobeerd, maar ben er nu van overtuigd dat dit schema goed werkt. De resultaten liegen er tenslotte niet om. 

Je staat op de foto met Erica Terpstra kan je hier wat over vertellen?
Hier was ik bezig met erkenning te zoeken voor onze sport. Aangezien er nog steeds met een sceptisch oog wordt gekeken naar de krachtsport, heb ik dit willen doorbreken door het wat hoger op te zoeken.

Op het Wereld Kampioenschap 2006 in Ierland heb jij aangeven dat het je laatste wedstrijd was, waarom?
Omdat het lichaam na 25 jaar  aangaf dat het aan rust toe was. En aangezien ik mijn energie helemaal in het  coachen kwijt kon besloot ik om afscheid te nemen.

Begint het liften alweer een beetje te prikkelen of hou je het tegenwoordig bij coaching?
Aangezien ik mijn energie niet meer volledig kwijt kan in het coachen, is het inmiddels inderdaad weer gaan kriebelen (zoals mijn geliefde vrouw al had voorspeld) met als gevolg dat ik weer lekker aan het trainen ben.

Wat kunnen we aankomend jaar van jou verwachten?
Op 8 december wil ik gaan kijken wat er nog aan kracht in het lijf zit. Als alles goed gaat wil ik dan de wedstrijd meedraaien.